ßßß
Cookit - przepis na Panierowana ryba z miętą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Panierowana ryba z miętą
Składniki
Mięta
Sól
Jajko
Bułka tarta
Mleko
Olej
Wykonanie
Mięta
do ryby? Dlaczego nie?:) Wypróbowałam - bardzo mi smakowało -
mięta
dodała
rybce
orzeźwiającego aromatu.
Składniki:2 filety dowolnej
ryby
(u mnie miruna)
pieprz
cytrynowy
(koniecznie - nadaje rybie świetny smak)suszona
mięta
sól
jajko
bułka tarta
mleko
olej
Sposób przygotowania:1.
Rybę
podzielić na porcje, przyprawić
pieprzem
cytrynowym
i
solą
.2. Filety posypać suszoną
miętą
.Następnie opanierować najpierw w
mące
,
potem
w
jajku
rozmieszanym z niewielką ilością
mleka
, a na końcu w
bułce tartej
.3.
Ryby
smażyć na
oleju
z obu stron na złoty kolor.4.
Rybkę
podałam z
ziemniakami
i
sałatą
z
jajkiem
i
śmietaną
.Smacznego!!!Źródło: Moje gotowanie
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/09/panierowana-ryba-z-mieta.html
Przepisy powiązane
Panierowane baranie jądra
Kanie smażone
Kotlety z boczniaków
Kotlety z boczniaków
Smażone kanie panierowane
Składniki powiązane (0)