ßßß Cookit - przepis na Panierowana ryba z miętą

Panierowana ryba z miętą

nazwa

Wykonanie

Mięta do ryby? Dlaczego nie?:) Wypróbowałam - bardzo mi smakowało - mięta dodała rybce orzeźwiającego aromatu.
Składniki:
2 filety dowolnej ryby (u mnie miruna)
pieprz cytrynowy (koniecznie - nadaje rybie świetny smak)
suszona mięta
sól
jajko
bułka tarta
mleko
olej
Sposób przygotowania:
1. Rybę podzielić na porcje, przyprawić pieprzem cytrynowym i solą.
2. Filety posypać suszoną miętą.Następnie opanierować najpierw w mące, potem w jajku rozmieszanym z niewielką ilością mleka, a na końcu w bułce tartej.
3. Ryby smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
4. Rybkę podałam z ziemniakami i sałatą z jajkiem i śmietaną .
Smacznego!!!
Źródło: Moje gotowanie
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/09/panierowana-ryba-z-mieta.html