ßßß
 
            
         Składniki:2 większe płaty ryby (u mnie dorsz)4 duże cebulepuszka pomidorów (lub 3-4 świeże pomidory obrane ze skórki)sól, pieprzmąka + jajko do panierowania rybyolejSposób przygotowania:1. Rybę opłukać, pokroić na cząstki, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i roztrzepanym jajku, a następnie usmażyć na oleju. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku.2. Cebulę obrać, pokroić cienko, przyprawić solą i pieprzem, a potem usmażyć na patelni. Pod koniec dodać pomidory razem z zalewą i dusić, aby płyn odparował. Wszystko wymieszać i gotową masę pomidorowo-cebulową przełożyć na rybę.3. Ryba smakuje na ciepło i na zimno.
Składniki:2 większe płaty ryby (u mnie dorsz)4 duże cebulepuszka pomidorów (lub 3-4 świeże pomidory obrane ze skórki)sól, pieprzmąka + jajko do panierowania rybyolejSposób przygotowania:1. Rybę opłukać, pokroić na cząstki, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i roztrzepanym jajku, a następnie usmażyć na oleju. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku.2. Cebulę obrać, pokroić cienko, przyprawić solą i pieprzem, a potem usmażyć na patelni. Pod koniec dodać pomidory razem z zalewą i dusić, aby płyn odparował. Wszystko wymieszać i gotową masę pomidorowo-cebulową przełożyć na rybę.3. Ryba smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego!!!
Smacznego!!!