ßßß Cookit - przepis na Zupa jarzynowa II

Zupa jarzynowa II

nazwa

Wykonanie

Lekka i pyszna odmiana tradycyjnej zupy jarzynowej. Podpatrzyłam ją niegdyś w Zakopanem.
Składniki:
2 litry dowolnego wywaru lub bulionu
mieszanka warzyw (mrożonka)
kilka obranych ziemniaków
sól, pieprz
siekany koperek
liść laurowy
ziele angielskie
1 cebula
Sposób przygotowania:
1. Do wywaru rzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, przepołowioną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy, aż ziemniaki będą półmiękkie.
2. Do gotującej się zupy dodajemy mrożonkę warzyw i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
3. Doprawiamy zupę przyprawami.
4. Na koniec dodajemy siekany koperek.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/06/zupa-jarzynowa-ii.html