ßßß
Cookit - przepis na Zupa jarzynowa II
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa jarzynowa II
Składniki
Wywar
Bulion
Mieszanka warzywna
Ziemniak
Sól
Pieprz
Koperek
Liść laurowy
Ziele angielskie
Cebula
Wykonanie
Lekka i pyszna odmiana tradycyjnej zupy jarzynowej. Podpatrzyłam ją niegdyś w Zakopanem.
Składniki:2 litry dowolnego
wywaru
lub
bulionu
mieszanka warzyw
(mrożonka)kilka obranych
ziemniaków
sól
,
pieprz
siekany
koperek
liść laurowy
ziele angielskie
1
cebula
Sposób przygotowania:1. Do
wywaru
rzucamy pokrojone w kostkę
ziemniaki
, przepołowioną
cebulę
,
ziele angielskie
i
liść laurowy
i gotujemy, aż
ziemniaki
będą półmiękkie.2. Do gotującej się zupy dodajemy
mrożonkę warzyw
i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.3. Doprawiamy zupę
przyprawami
.4. Na koniec dodajemy siekany
koperek
.
Smacznego :)
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/06/zupa-jarzynowa-ii.html
Przepisy powiązane
Zupa warzywna z kiszonym kalafiorem
ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY
Zupa ogórkowa
Bitki wołowe z cebulą
Zupa kalafiorowa
Składniki powiązane (0)