ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka faszerowana po włosku

Pierś z kurczaka faszerowana po włosku

nazwa

Wykonanie

Do tego fileta drobiowego podałam młode ziemniaczki oraz sałatkę z pomidorów i ogórków .
Składniki:
2 piersi z kurczaka
kilka pokrojonych oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka przypraw (np. oregano, bazylii, pietruszki lub ich mieszanka)
150 g serka mascarpone
1 pomidor
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Piersi oczyszczamy i nacinamy nożem tak aby powstała kieszonka.
2. Przygotowujemy farsz: serek mieszamy z pokrojonymi oliwkami, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i ziołami. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Faszerujemy mięso serkiem z dodatkami. Lekko dociskamy.
4. Piersi układamy na blaszce. Na każdą porcję układamy po kilka plasterków pomidora. Posypujemy solą i pieprzem. Można też wierzch posypać suszoną bazylią. Całość delikatnie (!) skrapiamy oliwą z oliwek.
5. Pieczemy ok 25-30 minut.
Smacznego :)
Źródło: Majanowe pieczenie
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/06/piers-z-kurczaka-faszerowana-po-wosku.html