ßßß Cookit - przepis na Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami

nazwa

Wykonanie

Mój ulubiony piątkowy obiad. Przypomina mi zawsze pobyt nad morzem :)
Składniki:
0,5 kg kapusty kiszonej
1-2 marchewki
1 jabłko
0,5 puszki kukurydzy
1 czerwona cebula
garść rodzynek
oliwa lub olej
pieprz, sól, cukier
Sposób przygotowania:
1. Kapustę poszatkować, dodać startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę jabłko, cebulę, dodać odsączoną kukurydzę i rodzynki.
2. Dodać odrobinę oliwy lub oleju, doprawić cukrem, pieprzem i solą do smaku.
3. Podawać z rybą - ja podałam z panierowanym dorszem i ziemniakami.
SMACZNEGO :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/09/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-kukurydza.html