Wykonanie
Dziś szybka i smaczna przekąska.
Póki cukinia jest jeszcze za przysłowiowe grosze możemy eksperymentować ze
smakami.Do przygotowania tego dania wykorzystałam:1
cukinię średniej wielkościPanierka to: 2
jajka,
pieprz,
sól,
oregano,
czosnek, trochę
mleka (aby panierka nie była ciężka)Zamiast
bułki tartej użyłam kupionej w sklepiej z orientalną żywnością panierki do chrupiącego
kurczaka.
Cukinię pokroiłam w plasterki, wymoczyłam w
masie jajecznej, obtoczyłam w panierce i wrzucałam na dobrze rozgrzaną patelnie z
olejem czosnkowym (własnej roboty).Nie smażyłam długo, bo
cukinii wystarczy, że zmięknie a panierka się zarumieni.Podałam ją z
jogurtowym sosem koperkowym. Zniknęła szybciej niż się robiła :)