ßßß Cookit - przepis na Zupa z maślaków z kaszą jęczmienną

Zupa z maślaków z kaszą jęczmienną

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 cebula
500 g oczyszczonych maślaków
4 łyżki masła
50 g kaszy jęczmiennej
700 g bulionu warzywnego
1 liść laurowy
ziele angielskie
sól, pieprz, majeranek
Na rozgrzane masło wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w talarki maślaki. Podsmażać ok 5 min. Dodać ziele angielskie, liść laurowy i podsmażać jeszcze ok 2 minut. Grzyby zalać bulionem, wsypać kaszę i gotować ok 20 minut. Na koniec gotowania wsypać suszony majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Pozostawić pod przykryciem. Zupę można zabielić śmietaną.
Źródło:http://www.kaszomania.pl/zupa-z-maslakow-z-kasza-jeczmienna