Wykonanie

Świetna wiosenna surówka, doskonała do obiadu i grilla. Szybko się robi i wszystkim smakuje :)Składniki- połówka
młodej kapusty pekińskiej- biała część
pora- dwa małe
jabłka- sok z połówki
cytryny-
oliwa z oliwek-
przyprawa włoska **jeśli ktoś nie ma tej
przyprawy to podaję jej skład :-
lubczyk, cząber,
majeranek,
pieprz turecki,
czarnuszka,
suszone warzywa,
sólWykonanie
Por kroje w paseczki, zasypuje
solą i zostawiam na chwilkę, aby zmiękł i odpuścił sok.
Kapustę pekińską kroję drobno, dodaję do niej odciśniętego
pora i starte na dużych oczkach tarki
jabłka. Do surówki wyciskam
sok z cytryny, posypuje
przyprawą, mieszam. Przed podaniem polewam
oliwa z oliwek.Smacznego :)