Wykonanie
Mojemu M. tak się spodobało gotowanie, że o kuchnię trochę musieliśmy walczyć;) Na szczęście ja wygrałam i wracam do gotowania. Tym razem
kurczak curry o tak przepięknych barwach, że aż szkoda było go jeść. Zapachniało wiosną, chociaż jesień za oknem.Już za półtora tygodnia idę do pracy, zaczynam odczuwać lekki stres. Macie jakieś rady?
Potrzebujemy:0,5 kg
piersi z kurczakamrożoną marchewkę z
groszkiemkukurydzę z puszki
paprykę czerwonąśmietanę kremówkę, małe opakowanie3 łyżki
currysól,
pieprzryżKurczaka kroimy w kostkę i zalewamy kremówką. Dodajemy
curry i
pieprz. Marynujemy przez pół godziny.
Przysmażamy na patelni na odrobinie tłuszczu, razem z całą marynatą.
Dodajemy warzywa wraz z pokrojoną w kostkę
papryką. Solimy. Można dolać pół szklanki
wody jeśli
sos jest zbyt gęsty. Gotujemy do miękkości warzyw.
Podajemy z
ryżem