Postanowiłam, że znowu muszę więcej gotować na parze. Wszystkie pyszne i niezdrowe dania ;) będę przeplatać tymi zdrowszymi.. może znowu się uda :)SKŁADNIKI(dla 2-3 osób)1 filet z kurczaka1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem1/4 opakowania mix mrożonej fasolki szparagowej1/2 puszki kukurydzy1 woreczek ryżu1 opakowanie mozzarelli1 pomidorzioła do kurczakasólpieprzPRZEPISFilet z kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, a następnie umieszczamy go w naczyniu do gotowania na parze (w moim przypadku to metalowy durszlak na garnku:) i przykrywamy.Po 10 minutach dodajemy do kurczakamrożone warzywa i wszystko razem dalej gotujemy pod przykryciem.Ryż gotujemy w osobnym garnku w osolonej wodzie. Mozzarellę kroimy w plastry.Po ok. 25 minutach wyciągamy kurczaka i kroimy w plastry, na każdym kawałku układamy plaster mozzarelli.Do warzyw znajdujących się cały czas 'na parze' dodajemy kukurydzę i układamy na górze kawałki kurczaka z mozzarellą, przykrywamy na 3 minuty.Na duży półmisek wykładamy ryż, a na nim układamy warzywa i kurczaka z mozzarellą.Na koniec kroimy pomidora w 'ósemki' i dodajemy do dania.