ßßß Cookit - przepis na Dorsz marynowany z kolendrą i cebulą.

Dorsz marynowany z kolendrą i cebulą.

nazwa

Wykonanie

Obiecany i długo wyczekiwany obiad.
Dzisiaj była rybka - dorsz ze szpinakiem i frytkami.
Ryba dzień wcześniej została zamarynowana i tak przeleżała całą noc w lodówce.
Marynata do ryby
10 ziarenek kolendry
natka pietruszki
łyżeczka octu (najlepiej jabłkowy)
2-3 łyżki oleju/oliwy
2-3 łyżki wody.
sól, pieprz
cebula
Rybkę solimy i pieprzymy, przekładamy cebulą (pokrojoną w grube talarki), podlewamy marynatą. Przynajmniej raz przełożyć warstwy.
Takiego przekładańca przykrywamy folią i na noc do lodówki. Rano najlepiej jeszcze raz poprzekładać.
Rybę smażymy na patelni. Wcześniej maczając w jajku i bułce tartej
My wybraliśmy wariant ze szpinakiem.
Smacznego
Źródło:http://kuchennekajakowanie.blogspot.com/2015/08/dorsz-marynowany.html