Wykonanie
Owsianka - najlepsza na dobry początek tygodnia! Najsmaczniejsza, najwygodniejsza na śniadanie, pełna zdrowia i zawsze poprawiająca humor. Nie wiem jak wy, ale ja żadnych minusów owsianek nie potrafię znaleźć. Po prostu je uwielbiam!Dziś postawiłam na kobiecą wersję - kojarzy mi się tak głównie ze względu na kolory: różowo-fioletowa wariacja smakowa! Słodkie, letnie
truskawki i lekko kwaśne
jagody, do tego ulubione
nerkowce, a z wierzchu chrupiące ziarna kakaowca . Nie wiele wysiłku, proste wykonanie, a śniadanie swym smakiem wynagradza czekanie :)
pieczona owsianka
truskawkowo-jagodowa z
nerkowcami oraz ziarnami kakaowcabaked strawberry-bluberry oatmeal with cashew nuts and cocoa beans
Składniki:- 6 łyżek
płatków owsianych- 1/3 szklanki
mleka-
jajko- łyżka
jogurtu naturalnego- łyżka
syropu klonowego (lub
miodu,
syropu z agawy,
cukru)- garść
jagód- garść
truskawek-
nerkowce- ziarna kakaowca
Płatki zalać na noc
mlekiem. Rano wymieszać z
jajkiem,
jogurtem oraz
syropem. Zmiksować
truskawki i
jagody, oddzielnie. Podzielić owsiankę na dwie części - do jednej dodać mus
truskawkowy, a do drugiej
jagodowy. Wymieszać z
nerkowcami. Przełożyć, na przemian oba smaki, do natłuszczonej kokilki. Posypać ziarnami kakaowca. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30-35 min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Na kolejne dni zapowiada się mroźna pogoda, poniżej
zera. Ciekawe czy jeszcze śnieg u nas zawita...? Jak na razie słyszę tylko krople deszczu odbijające się o parapet.Na wolne, spokojne wieczory - polecam !Żyj tak, jakbyś miał umrzeć jutro. Ucz się tak, jakbyś miał żyć wiecznie.Gandhi Mahatma