Wykonanie
Śniadaniowe muffiny. Ukryta w nich zdrowa i słodka
marchewka, aromatyczny
cynamon oraz rozgrzewający
imbir . Poza tym jest jeszcze
masło orzechowe dające im przyjemny
orzechowy posmak. Pulchne w środku, zewnątrz chrupiące i do tego pachną świetnie! Zjedzone w towarzystwie filiżanki ciepłego
mleka .
owsiane
marchewkowo-
orzechowe muffiny podane z ciepłym
mlekiemoat carrot- nut muffins served with warm milk
Składniki:- 1/2 szklanki
mąki owsianej-
marchew- łyżka
syropu klonowego- 1/2 łyżeczki
cynamonu i
imbiru- ok. 2 łyżeczek
jogurtu naturalnego- łyżeczka
masła orzechowego-
jajko- 1/3 łyżeczki proszku- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonejWszystkie składniki wymieszać/zmiksować ze sobą, przy czym najpierw zetrzeć
marchew na tarce(u mnie malutkie oczka). Masę przełożyć do formy na muffiny i piec w 180 stopniach Celsjusza przez około 25min. Smacznego!Piątek! Jak to się zwykle
mówi - po szkole weekendu początek :) Macie już jakieś plany? Myślę, że u mnie to przede wszystkim odpoczynek po tym męczącym tygodniu.Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej.Paulo Coelho