Kuchnia amerykańska po raz kolejny gości w moim domu..tym razem są pyszne ciasteczka z syropem klonowym..a przepis znalazłam w świetnej książeczce, którą wygrałam.Moje ciasteczka piekły się ciut dłużej[ po prostu nie pilnowałam czasu], ale wyszły bardzo smaczne- takie chrupiące..125 g mąki125 g cukru pudru [dałam zwykły cukier]1/4 łyżeczki sody2 łyżki mielonego imbiru1 łyżeczka mielonego cynamonu60 g masła1 małe jajko1 łyżka syropu klonowego lub mioduW misce wymieszać mąkę z cukrem, masłem, imbirem, cynamonem i sodą.Mieszać, aż ciasto będzie grudkowate.Jajko ubić z syropem klonowym i stopniowo dodawać do grudkowej masy, zagniatając.Z ciasta formować małe kulki i układać na papierze do pieczenia w dużych odstępach.Piec w nagrzanym [170 stopni]piekarniku na złoto, ok 10 minut.