Wykonanie
Kontynuacja na
dyniowo, cóż poradzić, że jest taka smaczna!
Ricotta hotcakes to zdecydowanie jedne z najdelikatniejszych placuszków jakie
jadłam. Dziś postanowiłam trochę zmienić ich wersję na nieco jesienną dodając
dynię . To był bardzo dobry wybór. Są lekkie, cudownie pachną i bardzo smakują :) Jako dodatek dziś -
banan i
gorzka czekolada .
dyniowe owsiane* placuszki z
ricotty z
bananem oraz
gorzką czekoladąpumpkin oats*
ricotta pancakes with
banana and dark chocolate*z
mąką owsianą*with oat
flourSkładniki:- ok. 125 g
ricotty- ok. 1/4 szklanki
mleka-
jajko- 1/2 szklanki
mąki ( u mnie owsiana)- 2 łyżki
dyniowego puree- (opcjonalnie) łyżeczka
syropu klonowego- łyżeczka
proszku do pieczeniaRicottę utrzeć z
żółtkiem, dodać
mąkę, proszek,
syrop klonowy, puree z dyni oraz
mleko. Dokładnie wymieszać.
Białko ubić na sztywną pianę, a następnie delikatnie wymieszać z masą. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron (można lekko wysmarować
olejem czy
masłem). Smacznego!Jest przyjemnie i znowu przychodzi gorszy dzień. Dobrze, że już się skończył... Nie zamierzam zmarnować żadnej chwili na smutek i łzy. Zbieram od samego rana energię na nowy dzień i nie poddaje się, bo nie musi być tak źle, jeśli w to uwierzymy!Miłego dnia! :*Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się.Aldous Huxley