Wykonanie
Dziś Halloween. Czy świętujecie razem z Amerykanami (i nie tylko)? Przyznam, że ja nie obchodzę tego święta, ale zjeść
dyniowe śniadanie, tym bardziej w miłym gronie bloggerek - zawsze chętnie. Pewnie wiele z was dziś zje lub już zjadło coś z udziałem tego pysznego i zdrowego warzywa :)W ramach
dyniowego poranka u mnie mięciutkie, owsiane
dyniowe muffinki wraz z dodatkiem słodkiego
banana, oprószone
kakao i podane z
orzechami włoskimi . Nieskromnie mówiąc...Jedne z najlepszych jakie
jadłam!
dyniowe owsiane muffiny z
bananem, oprószone
kakao i podane z
orzechami włoskimipumpkin oat muffins with
banana, sprinkled with cocoa and served with walnuts
Składniki:- 50g
płatków owsianych- 100 ml
mleka- ok. 2 łyżek
mąki owsianej-
jajko- 1/2 dojrzałego
banana- 2 duże łyżki puree
dyniowego- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- łyżka
syropu klonowegoPłatki owsiane zalać wieczorem
mlekiem i odstawić do lodówki na całą noc. Rano wymieszać z resztą składników (
banana rozgnieść palcami). Przełożyć do foremek lub papilotek. Piec w 170 stopniach Celsjusza przez około 30-40min. Wyjąć, ostudzić i zajadać! Smacznego :)Inspiracją do śniadania są muffiny Slyvvi, dziękuję za pomysł :)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ostatni dzień przed trzy-dniowym weekendem. Wiem, że na pewno szybko zleci ten czas, ale postaram się go wykorzystać jak najlepiej. Wczoraj byłam już bardzo zmęczona, jednak dziś znowu nabieram energii! Pewnie jak
wrócę ze szkoły to rzucę się do łóżka i sobie poleniuchuję. Mam ochotę zobaczyć jakiś film :)Miłego dnia! :*P.S. Dziękuję wam za trzymanie kciuków :)