Wykonanie
Dziś odejdę od słodkości, ale nie na długo:) Historia tego dania jest krótka: były
oliwki,
potem kupiono
kuskus, a reszta składników się znalazła:) Przepis na
sałatkę zaczerpnęłam z programu Pyszne 25 Anny Starmach, gdzie
kuskus gościł w roli farszu do pieczonej
papryki. A ja zrobiłam z niego
sałatkę i też wyszło smacznie:)SKŁADNIKI:300 g
kaszy kuskus1
pomidor1
czerwona cebulapuszka
kukurydzygarść czarnych
oliwekkostka
sera feta (dałam nieco mniej)
oliwa z oliweksól i
pieprznatka pietruszkiWYKONANIE:
Kuskus zalewamy wrzątkiem nieco ponad powierzchnię
kaszy i czekamy, aż napije się ona
wody. Tak ugotowaną
kaszę mieszamy widelcem. Dodajemy resztę składników: pokrojony drobno
pomidor, posiekaną
cebulę, przekrojone na pół
oliwki,
kukurydzę,
natkę pietruszki, doprawiamy
solą (choć z nią ostrożnie, bo
feta jest słona),
pieprzem, skrapiamy
oliwą i wszystko mieszamy. Na koniec, na samą górę wykładamy pokrojony w małą kostkę
ser. Nałożoną na talerz
sałatkę można jeszcze skropić
oliwą.
Smacznego!