Wykonanie
Piwko lubimy rzecz jasna, a do
piwka dobrze jest coś przekąsić. Najchętniej
chipsiki, bo ja osobiście to ze wszystkich
słodyczy chipsy lubię najbardziej, ale czasem jak natchnienie człowieka najdzie to można popisać się przed znajomymi czymś ciekawszym. Tak oto powstały kanapeczki na krakersach. Jakość zdjęć jest niezbyt szałowa, ale lepszego sprzętu pod ręką nie było, więc musi być jak jest.Będziemy potrzebowali:
1 opakowanie
krakersów (można więcej jak się spodziewamy większej lub bardziej żartej ekipy, ale w moim lokalnym sklepiku tylko tyle było, więc tyle wystarczyć nam musiało)I rodzaj ze 2 łyżki
serka kanapkowego
śmietankowegopomidor (lub kilka koktajlowych
pomidorków)trochę liści świeżej
bazyliiII rodzaj ze 2 łyżki
serka kanapkowego
chrzanowego (oczywiście jak ktoś nie ma to może być ten
śmietankowy co wyżej, ale ja miałam więc zaszalałamok 50 g
łososiakawałeczek
żółtej paprykiIII rodzaj3
jajka ugotowane na twardotrochę
szczypiorkułyżka
majonezuogórek małosolny/kiszony
sól,
pieprzDo tego wszystkiego przydałby się nóż, może być tępy nawet i jakaś łyżka czy widelec.Przygotowanie:Dwa pierwsze rodzaje zrobić tak jak na zdjęciu widać, tzn. posmarować
serkiem krakersy i ułożyć artystycznie resztę pokrojonych składników.Trzeci rodzaj to wyższa szkoła jazdy, bo trzeba
jajka ugotować na twardo, najlepiej jeszcze ciepłe rozmiażdżyć widelcem.
Potem posiekać to zielone w ilości wedle uznania, do ostudzonych
jajek dodać łyżkę
majonezu i ten posiekany, posolić, popieprzyć i przez okno wypieprz... No może bez tego ostatniego. Doprawić, posmarować
krakersiki i udekorować kiszoniakiem.Dobre rady:Żeby kanapeczki dobrze smakowały trzeba je popijać
piwem. Koniecznie zimnym! Poniżej ilustracja jak prawidłowo chłodzić
piwo :)
Zając