Wykonanie
Składniki
- 1 kg
udek z kurczaka- 2 łyżki
miodu,
musztardy,
ketchupu,
jogurtu naturalnego-
sól,
pieprz-
przyprawa do kurczaka- 2 ząbki
czosnkuDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Miód,
musztardę,
ketchup i
jogurt wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek,
przyprawę do kurczaka,
sól i
pieprz. Udka umyć, osuszyć i wysmarować marynatą. Odłożyć na kilka godzin.
Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 o CUwaga – sprawdzona rada1)Kto nie przepada za gotowymi mieszankami,
przyprawę do kurczaka może zastąpić
pieprzem cayenne,
majerankiem i
kurkumą.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)