Wykonanie
Galaretki drobiowe to moja szósta propozycja w ramach III edycji zabawy " Gotujemy po polsku! ", prowadzonej przez Irenę i Andrzeja, pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl .
1/2 litra rosoługotowana
pierś kurczakagotowana
marchewkajajko ugotowane na twardo2-3 łyżki
groszku konserwowego3 łyżeczki
żelatynysól,
pieprzNa dnie miseczek ułożyć po plasterku
jajka, kilka plasterków
marchewki i łyżeczkę
groszku. Następnie ułożyć pokrojoną w kostkę
pierś kurczaka. Rosół doprowadzić do wrzenia, dodać
żelatynę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Lekko przestudzić i przelać do przygotowanych miseczek. Odstawić do lodówki na kilka godzin, aż całkowicie stężeje. Podawać skropione
sokiem z cytryny lub
octem.Smacznego!