ßßß
2 szklanki makiłyżka proszku do pieczeniaszczypta soli2 szklanki porzeczekszklanka posiekanych orzechów (dałam po 1/3 szklanki: włoskich, laskowych i migdałów)90 g masła1/2 szklanki cukru2 jajkałyżeczka ekstraktu z wanilii1/2 szklanki maślanki (mleka)łyżka cukru jasnego trzcinowegołyżeczka cynamonuW jednym naczyniu wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, posiekane orzechy i owoce. W drugim naczyniu utrzeć mało z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, wanilię i całość utrzeć. Mieszając już tylko łyżką dodawać na przemian mąkę z owocami i maślankę.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać mieszanką cukru i cynamonu.Piec ok. 25-30 min. w temperaturze 190 stopni. Studzić na kratce.Smacznego!