Wykonanie
Łosoś i
curry – nie jest to najbardziej oczywiste połączenie, ale warto spróbować. Z pieczonymi warzywami smakuje świetnie, a przyrządzenie go zajmuje kilka chwilek. Niewielkim nakładem pracy zyskujesz zdrowy, pełnowartościowy i smaczny posiłek.
Składniki (2 porcje)300g fileta z
łososiaOliwaCytrynaSólImbirCurry4
pomidory2
cukinieOreganoPieprzPrzygotowanieNastaw piekarnik na 200 stopni.
Rybę umyj, natrzyj
solą,
imbirem i
curry.
Skrop oliwą i
sokiem z cytryny.Zawiń w folię i piecz około 20 minut.Warzywa umyj,
pomidory przekrój na połówki, lub ćwiartki, jeśli są duże.
Cukinie pokrój wzdłuż na plastry.Natrzyj
oliwa, dopraw
oregano i
pieprzem.Warzywa możesz upiec na blaszce obok
ryby, albo zgrillować na patelni do grillowania.Smacznego!