ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0kwestiasmakuMini burgery z łososiaDo przygotowania burgerów można użyć patelni teflonowej lub tradycyjnej patelni grillowej z wgłębieniami.Składniki4 porcje600 g surowego łososiapół pęczka natki pietruszki2 łyżki oliwy extra1 łyżka soku z cytryny1 żółtkoopcjonalnie - szczypiorekPrzygotowanieŁososia umyć, odciąć skórkę, ponownie opłukać i osuszyć. Sprawdzić czy nie ma ości, drobno posiekać na desce razem z natką pietruszki, doprawić solą, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny, dodać żółtko oraz posiekany szczypiorek jeśli go używamy, wszystko razem wymieszać. Uformować 8 mini burgerów i obtoczyć w oliwie.Smażyć po ok. 1 minucie z każdej strony na złoty kolor.