Wykonanie
Ciężko to nazwać przepisem bo proste jak drut i nie da się zepsuć ale może zainspiruje ... uwielbiam pieczone
ryby ale zazwyczaj przyprawiam je
ziołami i
cytryną. Powoli zaczynają mi się jednak przejadać więc
łosoś z
przyprawą curry był miłą odmianą bo smak zupełnie inny.Na
przyprawę curry warto zwrócić uwagę też ze względu na korzystne właściwości
imbiru,
kurkumy i
cynamonu, które są przecież jej podstawą. W kilku miejscach natknęłam się na informację, że pomagają one w kontrolowaniu poziomu
cukru we
krwi. Nie wiem na ile to prawda ale dla samych
smakowych właściwości dobrego
curry sobie nie odmówię:)Składniki:świeży filet z
łososiaplasterek i kilka kropel
soku z cytrynysólłyżeczka
oliwy z oliwekSposób przygotowania:Na kawałku folii aluminiowej rozsmarowujemy
oliwę, układamy filet z
łososia, pokrapiamy
cytrynką, posypujemy
solą i
przyprawą curry i układamy plasterek
cytryny. Zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170C przez 30 minut. Voila!