Wykonanie
I znowu
chleb z maszyny. Bo jak pisałem ostatnio zaniedbałem ten temat przez ostatni rok. A niech maszyniści też coś z życia mają.
Chleb taki na wypasie, aromatyczny i smakowy :) Jak go kroiłem w kuchni to weszła
Madzia, tak pociąga nosem, pociąga i
mówi: "Czujesz ten smród? Co to?!" A ja dalej sobie kroję... Niucha tak, niucha, podchodzi... "Aaaa, to twój
chleb!" :) Cóż, prawdą jest, że zapach ma silny. Ale wcale nie śmierdzi, powinienem focha wtedy strzelić! Super smakuje, ma wyraźny smak, czuć i
cebulę i
czosnek, a
pieprz dodaje mu jeszcze nieco mocy. Jest dość zbity, przez co jest niesamowicie syty. Zdecydowanie powinniście spróbować.520 g
mąki pszennej300 ml
wody1,5 łyżeczki
soli1 łyżeczka
cukru1/2 łyżeczki
pieprzu3 g
suszonych drożdży (1 łyżeczka)2 ząbki
czosnkupół
cebuliWszystko oprócz
cebuli i
czosnku wrzucamy do maszyny i odpalamy program podstawowy (jakiś trwający ok. 3-3,5 godziny).
Cebulę drobno siekamy,
czosnek jeszcze drobniej i dodajemy po sygnale dodawania składników. Ot i cała filozofia.Wyjmujemy z maszyny, studzimy na kratce i delektujemy się naprawdę wyjątkowym smakiem.Smacznego!
---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)