Wykonanie
Pancakes, czyli małe amerykańskie naleśniki. Jedna z niewielu rzeczy, które się amerykanom udały :)Tak sobie z
Magdą na śniadanie zrobiliśmy. A właściwie na drugie śniadanie, gdy leniwie siedzieliśmy przed telewizorem. Właściwie - żeby prawdę napisać - to
Magda zrobiła. Wolę wspomnieć zanim mi awanturę za to
zrobi :) Naleśniki - jak każdy wie - robi się łatwo. Mianowicie tak:
170 g
mąki pszennej razowej typ 2000280 ml
mleka2 płaskie łyżkeczki
proszku do pieczenia3 łyżeczki
brązowego cukru Dark Muscovado3
jajka3 łyżeczki (niekoniecznie płaskie)
kakaoWszystko wrzucamy do miski i miksujemy mikserem przez kilka minut. Jak już będziemy
mieć jednolitą masę to smażymy na takiej malutkiej patelni o średnicy naszych pankejksów. Robota naprawdę prosta, a efekt znakomity :) Podajemy z sosem
czekoladowym,
dżemem,
bitą smietaną,
syropem klonowym, czy co tam lubimy. Ogólnie żeby tak na słodko było :)