Wykonanie
Sernik to wbrew pozorom całkiem dietetyczne ciasto. Wystarczy je tylko dobrze przygotować, usunąć zbędne składniki, mądrze pozamieniać i tadam :) Dietetyczny sernik z
serków wiejskich, bez dodatku
cukru :) Doskonale sprawdza się jako podwieczorek, ale także szybkie śniadanie :)przepis na tortownicę o średnicy 23cm
3
serki wiejskie (600g)2
jajkabanan4 łyżki
masła orzechowego2 łyżki
skrobi z tapioki2 łyżki
miodu+opcjonalnie
rodzynku lub
orzechy laskoweDo miksera przełóż
serki, dodaj pokrojonego
banana,
masło orzechowe,
miód i
skrobię z tapioki. Ucieraj dodając po jednym
jajku. Miksuj do czasu, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodaj
rodzynki. Gotową masę
serową przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównaj wierzch. Piecz ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Po upieczeniu pozostaw do przestygnięcia. Przed podaniem udekoruj ciasto w dowolny sposób.Smacznego :)