Wykonanie
Bardzo lubię sałatki, no bo kto ich nie lubi. Są szybkie, pyszne i zawsze się sprawdzają, w każdej sytuacji. Wczoraj wróciłam z pracy, mąż na wyjeździe, Junior je obiady w szkole a ja mam dla siebie sama gotować. Nie chciało mi się po prostu, tym bardziej, że weekend spędziliśmy poza domem. No to zrobiłam sobie
sałatkę, bo jeść trzeba i głodek szaleje. Szybko i naprawdę smacznie.Za oknem prawdziwa jesień, wczoraj wieczorem zaczęło padać i taki deszczowy jest też poranek. Liście pospadały i zrobiło się szaro. Dlatego życzę wam słoneczka i przesyłam pozytywną energię, dzisiaj się przyda tak jak
kawa.Zapraszam :-)Składniki:- słoik
selera konserwowego- puszka
kukurydzy- 100 g
sera gouda w plastrach- 1
czerwona papryka- garść
szczypiorku- 1 łyżka
majonezu (od Roleski)- 1 łyżka
musztardy chrzanowej (od Roleski)- 1 łyżka
jogurtu naturalnego-
sól himalajska- świeżo zmielony
pieprzWykonanie:
Seler i
kukurydzę odsączamy, ja przepłukuje dodatkowo
wodą. Wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojony w kostkę
ser i
paprykę oraz posiekany
szczypior. Do tego
majonez,
jogurt,
musztarda,
sól i
pieprz. Wszystko razem mieszamy i zajadamy, ja położyłam
sałatkę na kromce
chleba jako taką pastę. Pysznie było.