Wykonanie
Pożywna
sałatka z
kurczakiem curry i
czerwoną fasolą.Pyszne zestawienie składników i prostota wykonaniasprawiają, że sprawdzi się na każdą okazję,zwłaszcza, że możecie dopasować ją do swoich upodobań i przygotować ją w wersji klasycznej lub ze słodkim dodatkiem.
Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka1 łyżka
oleju2 łyżeczki
przyprawy curry,
sól,
pieprzoraz1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy1/2
pora4
jajka1/2 puszki
anansa (opcjonalnie)sos2 łyżki
jogurtu2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
przyprawy currysól,
pieprz (sporo)
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić, oprószyć
pieprzem, dodać
olej,
curry i wymieszać. Odstawić na co najmniej 30 minut. Usmażyć na złoty kolor i odstawić do wystygnięcia.
Jajka ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę. Jasną część
pora pokroić,
kukurydzę i
fasolę odcedzić, dodać do pozostałych składników. Na końcu dodać usmażonego
kurczaka i pokrojonego w kostkę
ananasa, jeśli decydujecie się na słodką wersję.Składniki na sos wymieszać. Dodać do sałatki. W razie potrzeby doprawić
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę, by składniki
sałątki się "przegryzły".Smacznego :)