Wykonanie
Wczoraj robiąc
przyprawę do kurczaka użyłam
curry, które dostałam dzięki portalowi Polska gotuje i jak
pisałam ta
przyprawa różni się od przypraw
curry innych firm, które wcześniej używałam w swojej kuchni [wczoraj akurat nie miałam innej]..Wczoraj również zrobiłam tą
sałatkę z dodatkiem tego
curry i szczerze mówiąc spodziewałam się lepszego efektu..
Sałatka wyszła dobra,ale myślałam, że dodatek
curry podkreśli bardziej jej smak i nada piękną barwę.Dziś specjalnie kupiłam
curry innej firmy i niżej będą zdjęcia dla porównania.Jak widać różnica jest nie tylko w kolorze [
pisałam o tym wczoraj], ale i w zapachu i smaku..no cóż różnią się składnikami..I to
curry Marsyl jednak nie przypadło mi do gustu i jestem trochę zawiedziona.Wcześniej testowałam [ i nadal testuję] inne produkty
Marsyl i byłam z nich zadowolona..I raczej to będzie ostatnie moje testowanie
curry..nie ..no może przedostanie..bo wczoraj zamarynowałam
mięsko na obiad i do marynowania użyłam
curry..zobaczymy co wyjdzie..1 saszetka
ryżu basmati z dzikim1
pierś kurczaka wędzonego1-2 puszki
ananasa1 puszka
kukurydzysłoiczek
papryki konserwowejkawałek
pora2 łyżeczki
przyprawy curry2 -3 łyżki
majonezusól,
pieprzRyż ugotować i ostudzić.
Mięso,
ananasa ,
paprukę i
pora pokroić .Wymieszać z
ryżem i
kukurydzą.Dodać
majonez,
curry i doprawić. Wymieszać.