ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli

Pasta z makreli

nazwa

Wykonanie

PRZEPIS AUTORSKI
Na dzisiejszą kolację proponuję Wam pastę kanapkową z makreli. Robię ją w ten sam sposób już od kilku lat. Jest na tyle smaczna, że robię ją przynajmniej raz w miesiącu.
Składniki:
makrela
4 jajka
cebula
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
pieprz
+ ogórki kiszone
Gotujemy jajka na twardo. W czasie, gdy się gotują możemy obrać makrelę. Wkładamy do malaksera makrelę, jajka, drobno pokrojoną (lub zmieloną) cebulę, majonez, sok z cytryny i pieprz do smaku. Dokładnie miksujemy. Smarujemy pastą pieczywo. Na wierzchu układamy plasterki ogórka. Dla mnie jest to nieodłączny dodatek, który świetnie komponuje się ze smakiem pasty
Pasty wystarczy na około 20 kanapek. Smacznego!
Źródło:http://mopswkuchni.net/2011/05/13/pasta-z-makreli