Wykonanie
PRZEPIS AUTORSKINa dzisiejszą kolację proponuję Wam pastę kanapkową z
makreli. Robię ją w ten sam sposób już od kilku lat. Jest na tyle smaczna, że robię ją przynajmniej raz w miesiącu.
Składniki:
makrela4
jajkacebula2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
soku z cytrynypieprz+
ogórki kiszoneGotujemy
jajka na twardo. W czasie, gdy się gotują możemy obrać
makrelę. Wkładamy do malaksera
makrelę,
jajka, drobno pokrojoną (lub zmieloną)
cebulę,
majonez,
sok z cytryny i
pieprz do smaku. Dokładnie miksujemy. Smarujemy pastą
pieczywo. Na wierzchu układamy plasterki
ogórka. Dla mnie jest to nieodłączny dodatek, który świetnie komponuje się ze smakiem pastyPasty wystarczy na około 20 kanapek. Smacznego!