Lubię domowe pasty kanapkowe, a szczególnie z wędzonej makreli, dlatego to już druga wersja takiej pasty na blogu. Serdecznie polecam, warto poświecić chwile na przygotowanie, bo kanapki ze świeżego chrupiącego chleba z tą pastą smakują wyśmienicie ;)Składniki:1 wędzona makrela2 ogórki kiszone1 cebula2 jajka1 łyżka majonezu2 łyżki śmietankowego serka kanapkowegopieprzPrzygotowanie:Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie cebule i ogórki drobno siekamy, wrzucamy do miseczki. Makrele rozrywamy i odrywamy mięso cały czas uważając na ości. Obrane mięso rozdrabniamy palcami, wkładamy do cebuli i ogórków.Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz serek i doprawiamy pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.Smacznego!