ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli.

Pasta z makreli, jajek, ogórków i cebuli.

nazwa

Wykonanie

Lubię domowe pasty kanapkowe, a szczególnie z wędzonej makreli, dlatego to już druga wersja takiej pasty na blogu. Serdecznie polecam, warto poświecić chwile na przygotowanie, bo kanapki ze świeżego chrupiącego chleba z tą pastą smakują wyśmienicie ;)
Składniki:
1 wędzona makrela
2 ogórki kiszone
1 cebula
2 jajka
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego
pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie cebule i ogórki drobno siekamy, wrzucamy do miseczki. Makrele rozrywamy i odrywamy mięso cały czas uważając na ości. Obrane mięso rozdrabniamy palcami, wkładamy do cebuli i ogórków.
Ugotowane jajka obieramy ze skorupki, kroimy w drobną kostkę, wkładamy do miseczki, dodajemy majonez oraz serek i doprawiamy pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Źródło:http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/09/pasta-z-makreli-jajek-ogorkow-i-cebuli.html