PRZEPIS AUTORSKIZawsze staram się do potraw mięsnych serwować jakąś chrupiącą surówkę. Tę wymyśliłam już jakiś czas temu. Zróżnicowane składniki sprawiają, że jej smak wciągaSkładniki na 4 porcje:ćwiartka białekkapustyjabłkopół czerwonej paprykikawałek porapół puszki kukurydzypół cytrynysól, pieprzłyżka oliwy z oliwekMyjemy warzywa po bieżącą wodą. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera wraz z niewielkim kawałkiem pora, kroimy w blenderze. Wyjmujemy końcówkę tnącą z robota i nakładamy tarkę – trzemy jabłuszko. Skrapiamy szybko sokiem z 1/2 cytryny, aby jabłko nie ściemniało. Paprykę kroimy w paski i dorzucamy do surówki. Dodajemy kukurydzę, przyprawy i oliwę, mieszamy. Gotowe!