ßßß Cookit - przepis na Dodatek do zup: chrupiące grzanki

Dodatek do zup: chrupiące grzanki

nazwa

Wykonanie

Niezwykły, szlachetny smak i aromat,
który zniewala - to chrupiące grzanki.
Wspaniały dodatek do rosołu i czystych
zup, albo też samodzielna przekąska
do wytrawnego wina. Dla mnie rewelacja.
Przepis wymyśliła wiele lat temu moja Mama,
prawdziwa mistrzyni wykwintnej kuchni.
200 g sera morskiego, gołda lub innego
ulubionego, 2 czubate łyżki majonezu,
garść posiekanej natki pietruszki, ćwierć
łyżeczki białego pieprzu, odrobina gałki
muszkatołowej świeżo startej, kopiasta łyżka koperku, bagietka lub bułka paryska.
Ser starłam na tarce o największych oczkach. Wymieszałam z majonezem, natką,
koperkiem, pieprzem i gałką. Bagietkę pokroiłam ukośnie na równe kromki,
posmarowałam serowo-majonezową masą. Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego
do 195°C, piekłam do lekkiego zrumienienia.
Podałam gorące, choć równie pysznie smakują też na zimno.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2012/05/dodatek-do-zup-chrupiace-grzanki.html