Wykonanie
Niezwykły, szlachetny smak i aromat,który zniewala - to chrupiące grzanki.Wspaniały dodatek do rosołu i czystychzup, albo też samodzielna przekąskado
wytrawnego wina. Dla mnie rewelacja.Przepis wymyśliła wiele lat temu moja Mama,prawdziwa mistrzyni wykwintnej kuchni.200 g
sera morskiego, gołda lub innegoulubionego, 2 czubate łyżki
majonezu,garść posiekanej
natki pietruszki, ćwierćłyżeczki
białego pieprzu, odrobina gałkimuszkatołowej świeżo startej, kopiasta łyżka
koperku,
bagietka lub
bułka paryska.
Ser starłam na tarce o największych oczkach. Wymieszałam z
majonezem,
natką,
koperkiem,
pieprzem i gałką.
Bagietkę pokroiłam ukośnie na równe kromki,posmarowałam
serowo-
majonezową masą. Wstawiłam do piekarnika rozgrzanegodo 195°C, piekłam do lekkiego zrumienienia.Podałam gorące, choć równie pysznie smakują też na zimno.Bardzo smacznie polecam :)