Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kalafior 1 sztuk
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
majonez 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
mleko 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
kalafior podzielić na różyczki. U podstawy naciąć każda na krzyż. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem
mleka (
kalafior nie powinien być zbyt miękki), odcedzić i wystudzić.
Orzechy uprażyć na suchej patelni i grubo posiekać,
rodzynki wymoczyć i osączyć. Oczyszczoną, osączoną
natkę niezbyt drobno posiekać.
Kalafior przełożyć do miski i wymieszać delikatnie z
majonezem,
rodzynkami,
orzechami oraz
natką. Doprawić
pieprzem lub
curry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: