ßßß Cookit - przepis na Sałatka z kalafiora z rodzynkami i orzechami

Sałatka z kalafiora z rodzynkami i orzechami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kalafior 1 sztuk
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
majonez 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
mleko 1 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony kalafior podzielić na różyczki. U podstawy naciąć każda na krzyż. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka (kalafior nie powinien być zbyt miękki), odcedzić i wystudzić.
Orzechy uprażyć na suchej patelni i grubo posiekać, rodzynki wymoczyć i osączyć. Oczyszczoną, osączoną natkę niezbyt drobno posiekać.
Kalafior przełożyć do miski i wymieszać delikatnie z majonezem, rodzynkami, orzechami oraz natką. Doprawić pieprzem lub curry.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9803/Salatka-z-kalafiora-z-rodzynkami-i-orzechami