Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty 300 gramów
majonez 3 łyżek stołowych
orzechy włoskie 50 gramów
czosnek 3 - 4 ząbki
krakersy - paczka 1 sztuk
pumpernikel - opakowanie 1 sztukbułeczki pszenne - paluszki według uznania
natka piertruszki według uznaniaWykonanie:
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i starannie wymieszać z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem i
majonezem. Kromki pumpernikla pokroić na małe kwadraty, a bułeczki na małe okrągłe kromki. Pokrojone
pieczywo i
krakersy dość grubo posmarować pastą, każdą tartinkę udekorować połówką
orzecha i
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKanapki weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: