ßßß Cookit - przepis na Wątróbka z cebulką w chrupiącej bułeczce

Wątróbka z cebulką w chrupiącej bułeczce

nazwa

Wykonanie

Gorąca przekąska pachnąca
majerankiem to proste, pyszne
danie. Można podać domownikom
po powrocie z długiego spaceru.
Zaspokoi głód i pozwoli spokojnie
oczekiwać na niedzielny obiad.
40 dag drobiowej wątróbki
dokładnie oczyściłam i podzieliłam na mniejsze cząstki. Obtoczyłam w krupczatce, smażyłam z każdej
strony na rozgrzanym tłuszczu.
Pod koniec dodałam kilka małych
cebulek pokrojonych na ćwiartki.
Doprawiłam solą, pieprzem i majerankiem.
Kilka kajzerek (po jednej na osobę) przekroiłam i wydrążyłam.
Wnętrze i wierzch bułek posmarowałam olejem.
Wypełniłam wątróbkami i cebulą. Zapiekałam około 20 minut w temperaturze 190°C. Na talerzach rozłożyłam liście sałaty, rucolę,
konserwową fasolkę żółtą i zieloną oraz marynowaną paprykę.
Położyłam gorącą bułkę, podałam od razu.
Bardzo smacznie polecam :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2011/11/watrobka-z-cebulka-w-chrupiacej-bueczce.html