Wykonanie
Gorąca przekąska pachnąca
majerankiem to proste, pysznedanie. Można podać domownikompo powrocie z długiego spaceru.Zaspokoi głód i pozwoli spokojnieoczekiwać na niedzielny obiad.40 dag
drobiowej wątróbkidokładnie oczyściłam i podzieliłam na mniejsze cząstki. Obtoczyłam w krupczatce, smażyłam z każdejstrony na rozgrzanym tłuszczu.Pod koniec dodałam kilka małych
cebulek pokrojonych na ćwiartki.Doprawiłam
solą,
pieprzem i
majerankiem.Kilka
kajzerek (po jednej na osobę) przekroiłam i wydrążyłam.Wnętrze i wierzch
bułek posmarowałam
olejem.Wypełniłam
wątróbkami i
cebulą. Zapiekałam około 20 minut w temperaturze 190°C. Na talerzach rozłożyłam liście
sałaty,
rucolę,
konserwową fasolkę żółtą i zieloną oraz marynowaną
paprykę.Położyłam gorącą
bułkę, podałam od razu.Bardzo smacznie polecam :)