Wykonanie
3 lipca 2014Słodka kostka z
galaretkąSkładniki:300ml
śmietanki 30%2 opakowania
serka homogenizowanego waniliowego ( każdy po 150g.)2
galaretki truskawkowe2
galaretki agrestowe5 łyżek
cukru pudru5 łyżek
żelatyny spożywczej
Przygotowanie:Każdą
galaretkę rozpuścić dokładnie , oddzielnie w salaterce w ok 250 ml
wody.Odstawić do stężenia.
Żelatynę rozpuścić w ok.100ml wrzątku , odstawić do przestudzenia.Gdy
galaretki będą już zwarte ,
śmietankę ubić z
cukrem pudrem na sztywną pianę.Do ubitej
śmietanki dodać
serki oraz
żelatynę , ponownie chwilkę miksować.
Galaretki pokroić w kostkę , przełożyć do
śmietany , dokładnie wymieszać.Masę wyjąć do dowolnego płaskiego naczynia/blaszki ( wysmarowanego
oliwą lub
olejem , jeśli mamy silikonowe nie potrzeba smarować) wygładzamy wierzch.Gotowy kroimy w średniej wielkości kostkę.SmacznegoPost navigation← Tradycyjne mielone z charakterem i dużą ilością pysznej
cebuli usmażonej na
maśle.Jak dla mnie idealny dodatek do gotowanych
ziemniaków i mizerii lub
marchewki z
groszkiem.
Bób pamiętam za dzieciństwa jako małe nie dobre „coś” , postanowiłam sobie przypomnieć ich smak i te „coś” okazało się już teraz pyszne. Dziś proponuję oryginalne pierogi. Ciasto jest delikatne , miękkie , świetnie się nim pracuje a farsz po prostu jest znakomity , smaki idealnie się dopełniają. →