ßßß

Przygotowanie:Każdą galaretkę rozpuścić dokładnie , oddzielnie w salaterce w ok 250 ml wody.Odstawić do stężenia.Żelatynę rozpuścić w ok.100ml wrzątku , odstawić do przestudzenia.Gdy galaretki będą już zwarte , śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę.Do ubitej śmietanki dodać serki oraz żelatynę , ponownie chwilkę miksować.Galaretki pokroić w kostkę , przełożyć do śmietany , dokładnie wymieszać.Masę wyjąć do dowolnego płaskiego naczynia/blaszki ( wysmarowanego oliwą lub olejem , jeśli mamy silikonowe nie potrzeba smarować) wygładzamy wierzch.Gotowy kroimy w średniej wielkości kostkę.SmacznegoPost navigation← Tradycyjne mielone z charakterem i dużą ilością pysznej cebuli usmażonej na maśle.Jak dla mnie idealny dodatek do gotowanych ziemniaków i mizerii lub marchewki z groszkiem.Bób pamiętam za dzieciństwa jako małe nie dobre „coś” , postanowiłam sobie przypomnieć ich smak i te „coś” okazało się już teraz pyszne. Dziś proponuję oryginalne pierogi. Ciasto jest delikatne , miękkie , świetnie się nim pracuje a farsz po prostu jest znakomity , smaki idealnie się dopełniają. →