Wykonanie
16 kwietnia 2014Składniki:700 ml.
wody2 szklanki
kaszy kukurydzianej250g.
serka ricotta (1 opakowanie)1łyżka
masła śmietankowego+do wysmarowania naczynia1 łyżeczka
soliPrzygotowanie:W garnku zagotowujemy
wodę z
serkiem ricotta ,
masłem oraz
solą.Dodajemy
kaszę kukurydzianą cały czas mieszając.Gotujemy 2-3 min do całkowitego zgęstnięcia.Naczynie np.keksówkę lub blaszkę do ciasta smarujemy
masłem,przekładamy masę.Wierzch wygładzamy np.łyżką.Odstawiamy na 1-2 h do całkowitego stężnięcia.przed podaniem na ciepło polentę możemy przesmażyć z obu stron.SmacznegoPost navigation← Na takie śniedanie skusi się na pewno nie tylko każde dziecko ale też i dorosły chętnie sięgnie po kromeczkę :)Delikatne ,rozpływające się w ustach
pomidory z wyśmienitym wnętrzem świetnie sprawdzą się jako przystawka lub dodatek do dania głównego.Zapraszam :) →