Wykonanie
7 sierpnia 2014Składniki:( Na 4 kotlety)1 podwójna
pierś kurczaka6 łyżek dobrego
majonezusól ,
pieprz ,
chili2
jajkabułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyć , osuszyć , oczyścić z błonek. Każdą pierś przeciąć na pół wzdłuż , oprószyć z każdej strony
przyprawami.Dno miski do marynowania posmarować
majonezem , ułożyć dwa kawałki piersi które również posmarować , czynność powtórzyć.
Mięso odstawić na min 3-4 h. pod przykryciem do lodówki ( najlepiej na całą noc)Na patelni rozgrzać
olej. Maczać kotlety w roztrzepanych jajach a następnie w
bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stron.SmacznegoPost navigation← Leczo do słoików w mojej rodzinie robi się od lat jest świetnym sposobem na zagospodarowanie przerośniętych warzyw z ogródka. Otwierając słoik wystarczy dosmażyć
kiełkasy , ugotować
ryżu czy zjeść na ciepło z samym
pieczywem doprawiając je po swojemu , zamknięte w słoikach jest bardzo łagodne.Syta i rozgrzewająca w chłodniejsze dnia a podana na zimno może zastąpić chłodnik. Nie pogardzą nią także wegetarianie. →