ßßß Cookit - przepis na Kotlety drobiowe w majonezie

Kotlety drobiowe w majonezie

nazwa

Wykonanie

7 sierpnia 2014
Składniki:
( Na 4 kotlety)
1 podwójna pierś kurczaka
6 łyżek dobrego majonezu
sól , pieprz , chili
2 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Mięso dokładnie umyć , osuszyć , oczyścić z błonek. Każdą pierś przeciąć na pół wzdłuż , oprószyć z każdej strony przyprawami.
Dno miski do marynowania posmarować majonezem , ułożyć dwa kawałki piersi które również posmarować , czynność powtórzyć. Mięso odstawić na min 3-4 h. pod przykryciem do lodówki ( najlepiej na całą noc)
Na patelni rozgrzać olej. Maczać kotlety w roztrzepanych jajach a następnie w bułce tartej , smażyć na rumiano z obu stron.
Smacznego
Post navigation
← Leczo do słoików w mojej rodzinie robi się od lat jest świetnym sposobem na zagospodarowanie przerośniętych warzyw z ogródka. Otwierając słoik wystarczy dosmażyć kiełkasy , ugotować ryżu czy zjeść na ciepło z samym pieczywem doprawiając je po swojemu , zamknięte w słoikach jest bardzo łagodne.
Syta i rozgrzewająca w chłodniejsze dnia a podana na zimno może zastąpić chłodnik. Nie pogardzą nią także wegetarianie. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/majonez-sprawia-ze-kotlety-sa-niezwykle-delikatne-powiedziala-bym-ze-rozplywaja-sie-w-ustach-lekkiej-pikanterii-dodaja-im-przyprawy