Wykonanie
Dawno nie
pisałam, oj dawno... Mam nadzieję, że wybaczycie i że jeszcze ktoś tu zagląda?Dziś eksperyment.Tak mnie naszło, żeby do
jajka w którym
będę obtaczać kotlety z piersi dodać
mjonez i
żółty ser.Wyszło pysznie!!potrzebne składniki:3
piersi z kurczaka (około 600 g)3
jajka,1 łyżka
majonezu kieleckiego,50-100 g
sera żółtego startego na drobnej tarce,
mąka i
bułka tarta do panierowania,
olej do smażenia,
sól czosnkowa, bały
pieprz.Filety myjemy, osuszamy, dzielimy i delikatnie rozbijamy. Przyprawiamy
solą czosnkową i
białym pieprzem.Do
jajek dodajemy
majonez i
przyprawy i roztrzepujemy. Na końcu dodajemy
ser i mieszamy.Piersi panierujemy w
mące,
jajku i
bułce tartej, smażymy na rozgrzanym
oleju.