ßßß


Przygotowanie:Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie odstawić na całą noc.Na drugi dzień opłukać , zalać wodą gotować do miękkości ok 40 min. Odcedzić , przełozyć spowrotem do garnka.W oddzielnym garnku lub w głębokiej patelni rozgrzać masło.Warzywa obrać umyć( pomidory sparzyć).Paprykę, pomidora i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w pół plasterki.Na rozgrzane masło wrzucić paprykę z cebulą gdy się lekko podsmażą , dodać pieczarki z pomidorem. Dusić do momentu odparowania płynów.Na koniec do sosu wlać pomidory z puszki , musztardę oraz wsypać przyprawy. Dokładnie wymieszać , zostawić na wolnym ogniu kolejne 5 min.Do garnka z ciecierzycą przelać sos , dokładnie wymieszać całość razem.Danie podawać gorące posypane posiekaną natką pietruszki , samo lub ze świeżym pieczywem.SmacznegoPost navigation← Tak przygotowane serduszka serwowała mama odkąd sięgnę pamięcią. Do tej pory często goszczą w domu rodzinny. Nie każdy za nimi przepada ja uwielbiam. Smakują za równo z pieczywem jak i gotowanymi ziemniakami.Delikatne , rozpływające się w ustach kiełbaski pełne witamin.Idealne dla małych dzieci jak i dorosłych , osób dbających o linię i na diecie .Przygotowując jednak kiełbaski maluszkom radzę ominąć lub zmniejszyć ilość soli i pieprzu. →