Wykonanie
Ostatnio odkryłam że z ciasta lasagne ,można przyrządzić nie tylko tradycyjna lasagne z
mięsem mielonym i
serem . Oto jedno z pierwszych dań które wykonałam i okazało sięcałkiem nie złe
Składniki10 płatów lasagne1/2 kg
pieczarek2 duże
cebule2 ząbki
czosnku1
papryka czerwona1
papryka zielona2
pomidory suszone2 łyżki
masłasól ,
pieprz do smaku
oliwa do smażeniaWykonanieKrok 1 Umyte
pieczarki ,
cebulę , oczyszczona , pokroić i podsmażyć w rozgrzanym rondlulub głębokiej patelniKrok 2 Gdy warzywa będą gotowe dodać posiekany
czosnek , smażyć przez chwilę całyczas mieszać.Krok 3 Dodać pokrojone
pomidory , odstawić z palnika i zmiksować . Doprawić
solą i
pieprzem .Krok 4 W dużym garnku zagotować i osolić
wodę . Wrzucać płaty lasagne po jednym ,tak aby nie skleiły się. Gotować ok 5 minut.Krok 5 Na każdy płat nakładać łyżkę farszu . Zwinąć . Układać w żaroodpornym naczyniu.Krok 6 Na wierzch roladek rozłożyć
masło . Zapiekać w 180 stopniach ok 15 minut.