Wykonanie
Delikatny
serek o kremowej konsystencji. Banalnie prosty w przygotowaniu. Świetnie komponuje się z wolno pieczonymi
pomidorkami koktajlowymi.
Pomidory wystarczy skropić
oliwą i
octem winnym, przyprawić
solą,
pieprzem i
cukrem. Zapiekać przez 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.Składniki
jogurt grecki, 640 gram
sól, 1 łyżeczka
szczypiorek, 1 pęczekposiekana
natka pietruszki, 1 łyżkaposiekana
bazylia, 1 łyżkaSposób przygotowania1. Posiekane
zioła wymieszać z
jogurtem i
solą. Gazę umieścić na sitku. Przełożyć na nią
jogurt. Związać sznurkiem. Powiesić w miejscu gdzie będzie mogła ściekać
woda, np. nad zlewem. Zostawić na około 24 godziny. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.
african
mango