ßßß
Delikatny serek o kremowej konsystencji. Banalnie prosty w przygotowaniu. Świetnie komponuje się z wolno pieczonymi pomidorkami koktajlowymi. Pomidory wystarczy skropić oliwą i octem winnym, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Zapiekać przez 1 godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni.Składnikijogurt grecki, 640 gramsól, 1 łyżeczkaszczypiorek, 1 pęczekposiekana natka pietruszki, 1 łyżkaposiekana bazylia, 1 łyżkaSposób przygotowania1. Posiekane zioła wymieszać z jogurtem i solą. Gazę umieścić na sitku. Przełożyć na nią jogurt. Związać sznurkiem. Powiesić w miejscu gdzie będzie mogła ściekać woda, np. nad zlewem. Zostawić na około 24 godziny. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce.
african mango