Sezon na maliny rozpoczęty! Oto moja propozycja na deser z tymi owocami. Oczywiście bez pieczenia. Cudowne połączenie słodkiego i kremowego serka z lekko kwaśnymi malinami.Składnikiśmietana kremówka (30% tłuszczu), 200 mlżółtka, 2cukier puder, 4 łyżkiserekmascarpone, 250 grammaliny, 1 kartonowy „koszyczek”czekolada, 6-8 kostekSposób przygotowania1. Śmietanę ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z cukrem pudrem, aż masa stanie się jaśniejsza i zwiększy swoją objętość. Do masy z żółtek i cukru dodać mascarpone i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać śmietanę i wymieszać łyżką. Maliny ugnieść widelcem i przełożyć do pucharków. Zalać kremem mascarpone. Udekorować startą czekoladą. Wstawić do lodówki na min. 4 godziny.darvocet pill