Plusy ciasta kruchego są takie, że jeżeli zrobisz go za dużo, to możesz zamrozić i zrobić tartę następnym razem. Tak też zrobiłam, więc przepis na ciasto znajdziecie tu: http://abitepl.blogspot.com/2012/11/tarta-cytrynowa.htmlNadzienie:- 1 opakowanie serekmascarpone- pół opakowania białej czekolady- 1 śmietanka kremówka- 1 opakowanie płatków migdałów lub orzechów- 1 opakowanie mrożonych malin lub konfitura z malin- 2 łyżki cukru pudru.Serekmascarpone zmiksować z białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, na gładką masę. Maliny rozmrażam na patelni aż zrobi się z niej sok, odparowuje nadmiar wody, aż będzie gęsty. Śmietanę ubijam na sztywno.Na upieczoną i wystudzoną tartę nakładam konfiturę lub sos malinowy. Na to serekmascarpone, a na serekbitą śmietanę. Płatki migdałów prażę na patelni i posypuje nimi wierzch tarty. Całość wsadzam do lodówki na 12 godzin a najlepiej całą noc. Przechowuje w lodówce.W wersji oszczędnej na kaloriach, nie dodaję na wierzch śmietany :) Kto by tam oszczędzał w zimie :)