Wykonanie
Pyszna, pożywna i bardzo prosta
sałatka - idealne na lunch w pracy czy kolację :) tym razem zamiast mojego ulubionego
kuskusu użyłam komosy ryżowej.Quinoa ( komosa ryżowa ) to super warzywo ;) zawiera 18% !
białka i od 4% do 9 % nienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnik, żelazo, fosfor i magnez do tego jest bezglutenowa.Jest łatwa do przygotowania i świetnie zastępuje
ryż czy
kasze :)Wkrótce na blogu zapewne pojawią się inne przepisy z jej wykorzystaniem :)
Składniki :* 50 g komosy ryżowej, suchej* 1/2
awokado, pokrojonego w kostkę,* 1/2
czerwonej cebuli, posiekanej w drobną kostkę,* kilka
pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki lub ćwiartki,* 2 łyżki posiekanego
szczypioru,* 1
pierś z kurczaka, ugotowana lub grillowana w ulubionych przyprawach, pokrojona w kostkę,* 2 łyżki
oliwy z oliwek,* 1 łyżka
musztardy ziarnistej ( francuskiej ),*
sól,
pieprz,
Przygotowanie :Komosę przepłucz
wodą i ugotuj według zaleceń z opakowania, odcedź i ostudź.W misce zmieszaj
awokado,
cebulę,
pomidorki,
szczypior,
kurczaka i komosę.
Musztardę i
oliwę wymieszaj dokładnie, polej
sałatkę i wymieszaj.Przypraw do smaku
solą i
pieprzem.