Wykonanie

Nadal staram się zrzucić kilka zbędnych kilogramów ( tych ciążowych już się pozbyłam ), dlatego właśnie na blogu coraz częściej pojawiają się lekkie i na prawdę zdrowe posiłki.Dziś też jest zdrowo a do tego bardzo smacznie.
Pierś z kurczaka w
sosie musztardowym!Więcej moich posiłków możecie zobaczyć na Instagramie @jusia_gotuje :)I am still trying to lose a few extra pounds (no longer have those after my pregnancy), which is why on the blog is
more light and healthy meals.Today's recipe is healthy and
very tasty.
More of my meals you can see on Instagram @jusia_gotuje :)

Składniki : ( 2 porcje )* 2
piersi z kurczaka,* łyżka
oliwy do smażenia,* 100 ml
bulionu,* 2 łyżeczki
musztardy francuskiej,* 1 ząbek
czosnku, drobno posiekany,* 1/2 łyżeczki suszonego
tymianku (lub świeżego posiekanego ),* 1 łyżka kwaśnej
śmietany lub
jogurtu,Ingredients: (2 servings)* 2 chicken breasts,* 1tbsp oil for frying,* 100 ml of broth,* 2 tsp wholegrain
mustard,* 1 clove garlic, finely chopped,* 1/2 tsp dried thyme (or fresh chopped)* 1 tbsp of sour cream or
yogurt,

Przygotowanie :W szklance zmieszaj
bulion,
musztardę,
czosnek i
tymianek.Na patelni rozgrzej łyżkę
oliwy obsmaż piersi na złoty kolor z obu stron.Piersi włóż do naczynia żaroodpornego, polej sosem i wstaw do nagrzanego do 200 stopni ( 180 z termoobiegiem ) piekarnika, piecz 20 minut, przewróć piersi po 10 minutach.Wyjmij piersi z naczynia, do sosu dodaj
śmietanę /
jogurt i dokładnie zmieszaj.Podawaj np z
ziemniakami i
szparagami.Preparation:In a cup mix the broth,
mustard, garlic and thyme.Heat the tablespoon of oil in a skillet fry breasts until golden brown on both sides.Transfer to casserole dish,
pour over the
mustard sauce and put into preheated to 200 degrees (180 fan) oven, bake 20 minutes, turn the breast after 10 minutes.Remove the breasts from baking dish, add cream / yougurt to the sauce and mix thoroughly.
Serve for example with potatoes and asparagus.