Wykonanie
20 minut na rowerku stacjonarnym, 2 , 5 km biegiem i ta zupa - czyli u mnie jak najbardziej dietetycznie:) A i do tego jeszcze brzuszki! Zobaczymy co z tego będzie. Zupa jest sycąca, pyszna, dodaje energii i przede wszystkim smakowała nawet mojemu wybrednemu synusiowi! Zjadł całą dużą miseczkę i wyglądał jakby chciał jeszcze:)Przepis na zupę z
cukinii znalazłam tutaj i przerobiłam go. Największa zmiana - zamiast gotować
cukinię, ja moją potraktowałam grillem.
Potrzebujemy:1/2 dużej
cukinii4 średnie
ziemniaki2 ząbki
czosnku1 łyżeczkę
oliwy z oliwek1 litr
bulionuCukinię kroimy w plastry i mieszamy w miseczce z łyżeczką
oliwy i jednym zmiażdżonym ząbkiem
czosnku.
Grillujemy przez około 15- 20 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy w 1 litrze
bulionu do miękkości i dodajemy
czosnek i
cukinię. Gotujemy jeszcze kilka minut, a następnie miksujemy za pomocą blendera. Uwaga! Nie oparzcie się!
Gotowe, smacznego!