Dawno nic nie gotowałam :) Zupa ma dużo smaku i jest bardzo gęsta + ewentualnie bez bryndzy też jest bardzo dobra.Składniki:4 cukinie1 por1cebula1 ziemniak3 ząbki czosnku500 ml bulionu80 g bryndzy3 łyżki oliwyłyżeczka cukrusól i pieprzPrzygotowanie:1) Kroimy w plasterki cukinię, cebulę i pora.2) W garnku rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy z cukrempora, cebulę i czosnek.3) Cukinię grillujemy na patelni grillowej(bez tłuszczu!) i porcjami dorzucamy do garnka.4) Wszystko solimy i dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem-dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotujemy jakieś 15 min5) Wszystko miksujemy, dodajemy bryndzę, ponownie miksujemy i doprawiamy ostatecznie do smaku.Podawać możemy z posiekanymi suszonymi pomidorami